DIANALUND

Nyheder

Lokale interessegrupper som lokalråd, grundejerforeninger, borgerforeninger, skoler og daginstitutioner vil snart have mulighed for at ansøge om midler til deres biodiversitetsfremmende projekter gennem Naturpuljen. I 2024 råder Sorø Kommune over 200.000 kr. til uddeling. Ansøgningsprocessen indledes med oplæg og workshops om biodiversitet.

Med biodiversiteten i Danmark i krise og levesteder for planter og dyr svindende, har Sorø Kommune besluttet at støtte den truede natur. Kommunalbestyrelsen har derfor afsat midler gennem Naturpuljen til at fremme biodiversiteten, især i byområderne.

Naturpuljen har i 2024 afsat 200.000 kr., som interesserede grupper som lokalråd, grundejerforeninger, borgerforeninger, skoler, daginstitutioner og lignende kan ansøge om til deres projekter.

Start Ansøgningsprocessen med Workshops

Sorø Kommune, i samarbejde med Kongskilde Naturcenter, afholder fire workshops rundt om i kommunen for at kickstarte ansøgningsprocessen. Disse workshops, som alle kan deltage i uden tilmelding, vil tage udgangspunkt i det sted, hvor de afholdes. De vil give inspiration til, hvordan man kan fremme biodiversiteten i sin have, samt idéer til projekter, som puljemidlerne kan støtte.

Tid og Sted for Workshops:

  • 26. maj – kl. 9.30-12.00 – Sorø, Ved Rådhuset for enden af Holbergsvej
  • 26. maj – kl. 13.30-16.00 – Ruds Vedby, Bag friluftsbadet
  • 1. juni – kl. 9.30-12.00 – Dianalund, Byparken for enden af GrønningenFind vej
  • 2. juni – kl. 9.30-12.00 – Fjenneslev, Legepladsen ved Thyrasvej

For Mere Information, Oplev Oplæg på Sorø Bibliotek

Inden de fire workshops afholdes, vil Kongskilde Naturcenter holde et oplæg på Sorø Bibliotek torsdag den 2. maj. Her vil foreninger og borgere kunne få indsigt i biodiversitet og finde inspiration til, hvordan de kan fremme dyre- og plantelivet på deres egne områder. Sorø Kommune vil også være til stede og præsentere Naturpuljen 2024 samt give vejledning i ansøgningsprocessen.

Fakta

  • Ansøgninger til Naturpuljen åbnes den 1. juni 2024, og ansøgningsfristen er den 1. september 2024.
  • Maksimumbeløbet pr. projekt er 30.000 kr., men kommunen vil vurdere hver ansøgning individuelt med henblik på eventuel tildeling af større beløb.
  • Midlerne vil blive uddelt ved, at Sorø Kommune betaler regninger til entreprenører og lignende i forbindelse med projekterne.
  • Fra den 1. maj vil du kunne finde mere information om, hvordan du ansøger om midler fra Naturpuljen, på Sorø Kommunes hjemmeside, soroe.dk.

Kontakt

For yderligere spørgsmål, kontakt venligst: naturpuljen@soroe.dk

Artikelbillede: Image by jcomp on Freepik

del dette

Naturpuljen uddeler midler til presset natur

Fildelfia åbner nyt botilbud: Fællesskab og uddannelse for unge med epilepsi og hjerneskade

Ny Ejendomsskatteberegning for 2021-23: Hvad du bør vide

EDUR på Kragerup Gods

Morten D.D. foredrag med klare budskaber, stor indlevelse og masser af humor

Selvforsyning og Succes: Sorø Erhverv Indbyder til Grøn Omstillingstema.

Lokale frivillige rydder op i Skovpavillon og Dianalund

Sorø Kommune iværksætter tidlig bekæmpelsesindsats mod kæmpebjørneklo

E-dur relancere sig selv