Afslutning på Specialskolen på Filadelfia med gode resultater

Udgivet den 22. juni 2017

Del denne nyhed

Der er både 10 og 12-taller på eksamensbeviserne, gennemsnittet er gennemsnitligt, med det er netop noget helt særligt. Specialskolen på Filadelfia har hjulpet Simon Bune Jensen og Niclas M.D. Hansen godt på vej trods svære diagnoser. De er nu begge parate til at prøve kræfter med ungdomsuddannelser og er på rette vej.

Simon Bune Jensen

Simon Bune Jensen

Skolen har gjort ham til et helt menneske

– Før Simon kom på skolen, troede han ikke på, at han havde værdi, og slet ikke at han kunne klare noget. Han gav op, før han begyndte, forklarer Per Bune Jensen fra Kalundborg, som er far til Simon, der har diagnosen ADHD.

– Gode karakterer er selvfølgelig fint, men det allervigtigste er, at skolen har gjort ham til et helt menneske. Han har selvtillid, giver sig i kast med opgaverne og giver ikke op. Der var så mange nederlag i folkeskolen. Skolen på Filadelfia har gjort en stor forskel. Simon synger nu i kirkekor og optræder for andre. Det ville han aldrig have gjort tidligere, fortæller Per Bune Jensen. Simon skal i 10. klasse i Kalundborg efter sommer-ferien.

Nicklas M. D. Hansen

Nicklas M. D. Hansen

Fra kluntet til klar til livet

Nicklas, som har ADHD og autisme, har gået på skolen siden 1. klasse. Niclas mor Helle Pia Mortensen fortæller at:

– Nicklas var en ekstrem kluntet dreng, som dårligt kunne holde på en blyant. I dag er han en ung mand med selvtillid, som er klar til livet. Skolen har givet ro omkring det at lære. Lærerne har været rummelige og stillet krav. Uden specialskolen var Nicklas slet ikke, hvor han er i dag, fortæller en glad Helle Pia Mortensen, som efter sommerferien sender sin søn på efterskole.

Eksamensbeviser på fredag

Simon og Nicklas afslutter 9. klasse på fredag den 23. juni kl. 11.30 på Filadelfias specialskole, Børneskolen. Her deltager de begge i skoleafslutningen, hvor de også får overrakt deres eksamensbeviser.

Børneskolen på Filadelfia
Børneskolen er en landsdækkende udredningsskole og regional specialskole for børn, unge og voksne med epilepsi og/eller opmærksomhedsforstyrrelser (ADHD). Børneskolen medvirker i udredningen af børn, unge og voksne med kognitive og psykosociale vanskeligheder i forbindelse med epilepsi mens de er indlagt på epilepsihospitalet.

Børneskolens opgave er at medvirke til, at mennesker med epilepsi og ADHD får de mest optimale livsbetingelser, hvor de bor og lever. Børneskolens 12 medarbejdere - seks lærere, tre pædagoger, en sekretær og en skoleleder brænder alle for at skabe de bedst tænkelige rammer for skolens børn. Udover den faste stab, er der også knyttet læger, neuropsykologer, ergoterapeuter og talepædagog til Børneskolen.