Indlæser Begivenheder

100 års fredningsjubilæum og smuk klassisk koncert

Del dette arrangement

I 1918 vedtog Folketinget den første danske bygningsfredningslov. Blandt de allerførste fredede ejendomme var Tersløsegaards trefløjede hovedbygning fra 1739 – der, hvor Ludvig Holberg Museet i dag er indrettet.

Om dette 100 års jubilæum fortæller den særdeles kyndige fhv. museumsinspektør cand. mag. Helge Torm, Sorø. Han en ildsjæl, der brænder for formidling af kulturarven. Han er specielt optaget af bygningsbevaring og gør en stor indsats i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. Som erfaren foredragsholder og leder af guidede ture evner han samtidig at formidle stoffet på en fascinerede måde. Helge Torm har i mange år været knyttet til Sorø Museum og har modtaget byens Kulturpris.

Koncert med Duo d’Alria

Efter foredraget er der fra kl. ca. 16.45 koncert med Duo d’Aria. Den består af Kåre Lind på blokfløjte og harmonikaspilleren Dean Delgiusto. Soraneren Kåre Lind er egentlig cand. mag. i litteratur, men er mest kendt som udøvende kunstner. Han både maler (har bl.a. udstillet på Den Frie i København) og dyrker musik. I Duo d’Aria er han sammen med accordeonisten Dean Delgiusto, som bor i København og er uddannet på Det Kgl. Musikkonservatorium. Han spiller med flere kammerensembler med forkærlighed for barokmusik af bl.a. Scarlatti, Bach og Händel.

Tid:
1. juli 2018 kl. 15:30 - 18:30
Sted:
Tersløsegaard
Holbergsvej 101
4293 Dianalund
Find vej:
Arrangementspris:
Kr. 100,-
Se mere her:
https://www.tersloesegaard.dk/arrangementer