Indlæser Begivenheder

Black Friday i Dianalund Centret

Del dette arrangement

Kom  til Black Friday i Dianalund Centret og find masser af gode tilbud i de fleste af butikkerne.

Hvorfor hedder det Black Friday
Fakta om Black Friday
Black Friday er traditionelt dagen efter den amerikanske højtid Thanksgiving, hvor amerikanerne holder fri. Hvorfor det lige skal hedde Black Friday, og hvorfor dagen netop skal betegnes som 'sort', findes der mange historier om.

Her får du tre bud på, hvor navnet stammer fra:

Regnskab - de sorte tal
En forklaring handler om de sorte tal på bundlinjen, der er ensbetydende med overskud i detailhandlen. På Black Friday handler det om at vende de røde tal på bundlinjen til sorte tal, som betyder omsætning og overskud.

Det er altså den ene dag om året, der kan vende minusset i regnskabet til et plus. I denne forklaring er den sorte farve farven på regnskabstallene.

Det fortæller varehuschef i Elgiganten i Fields Michael Jensen til TV 2 Lorry.

Slavehandel
Ifølge den britiske tabloidavis The Mirror, findes der også en mere dyster forklaring, nemlig at der bag den sorte fredag gemmer sig en historisk henvisning til slavehandlen i USA.

Ifølge avisen kan navnet være opstået med hentydning til en gammel tradition, hvor slaveejere dagen efter Thanksgiving tog på markedet og solgte slaver.

Trafikkaos
Navnet på dagen er også tidligere blevet sat i forbindelse med det trafikkaos, der opstod i USA, når tusindvis af glade forbrugere satte sig bag rattet i deres bil og kørte mod en shoppingdestination.

Ifølge en artikel fra 1994, skrevet af den nu afdøde amerikanske journalist Joseph P. Barret, stammer navnet 'Black Friday' fra det amerikanske færdselspoliti i byen Philadelphia.

Det var den betegnelse, som færdselspolitiet brugte om dagen, hvor der med stor sikkerhed opstod trafikkaos i byens gader, hvorfor det var forbudt for betjentene at holde fri den dag.


Kilde: https://www.tv2lorry.dk/artikel/hvorfor-hedder-det-black-friday
Tid:
24. november 2017 kl. 10:00 - 19:00
Sted:
Dianalund Centret
Torvet 11A
4293 Dianalund
Find vej: