Indlæser Begivenheder

Sommerens sidste fernisering på Kunstnergaarden

Del dette arrangement

Årets sidste fernisering på Kunstnergaarden er med 3 kunstnere fra Kunstnerhuset i Kalundborg.

Kunstnerhuset blev etableret i et tomt butikslokale på Kordilgade 56 og fungerer som udstillings- og aktivitetssted for en gruppe kunstnere.

Taler for sig selv

René Gregers Nielsen er multikunstner, der foruden at være billedkunstner har skrevet bøger og lavet musik. René er uddannet som industrielektriker og fritidspædagog og har været på højskoler samt Skolen For Billedkunst. René kreerer fantastiske og flot udførte skulpturer og relieffer i ler, granit, marmor, sandsten, og træ. Kun fantasien sætter grænser for de mange motiver og figurer som kommer frem under arbejdsprocessen. René har bl.a. lavet en lang billedfrise i relief i 48 dele til Østerbro bibliotek på Dag Hammarskjölds Allé, udført i flisebeton og ophængt på plader af rustfri stål. René er i øvrigt af den opfattelse, at det ikke er interessant, hvem kunstneren er som person, baggrund osv., men at kunstværkerne skal tale for sig selv.

Månelanding

Irene Benna er autodidakt billedmager og har altid malet. De malerier hun udstiller på Kunstnergaarden er en del af hendes hidtil største projekt, bestående af ca. 25 malerier, størrelse 110 x 100 cm som hun kalder “RUMMETS MONOLOGER” inspireret af den første månelanding i 1969. Malerierne i olie, er hendes forestilling om stjernerejser til ukendte galakser, fremmede mælkeveje og er opkaldt efter planeterne Venus, Mars, Merkur, Jupiter osv. Derudover maler hun alt mellem himmel og jord, sommerfugle, cirkusbilleder, blomster samt en masse Picasso inspirerede damer. Irene har været med Kunstnerhuset i Kalundborg siden starten for 6 år siden.

Naturen inspirerer

Nelly Wedberg er vokset op ved skov, strand og bakker. Helt fra barnsben har hun elsket at tegne og male og opvæksten i naturen har haft stor indflydelse på hendes inspiration såvel som hyppige besøg i hendes bedsteforældres frodige have ved Røsnæs havn. I en periode var hun bosat i Sverige, hvor den storslåede natur med elve, søer og lange øde strækninger ligeledes blev en stor inspirationskilde til hendes billeder, hvor motiverne spænder fra det rent naturalistiske over det abstrakte til oplevelser, fortællinger og eventyr. Studieture til Paris, Prag, Amsterdam og Barcelona har givet Nelly fornyet energi,  teknikker og inspiration.

Udstillingen fortsætter til den 28. august

Der er fernisering lørdag den 6. august kl. 14-17, hvor kunstnerne vil være til stede. Udstillingen kan ses i Kulturhuset på Kunstnergaarden i weekenderne kl. 14-17 til og med den 28. august. Ferniseringen er for alle og der vil blive budt på vin og chips. Kaffe og kage kan købes i Café Ellen.

Tid:
6. august 2022 kl. 14:00 - 17:00
Sted:
Kunstnergården
Kunstnergårdsvej 1
4293 Dianalund
Find vej: