Indlæser Begivenheder

Foredrag om bondesamfundet, industrisamfundet og informationssamfundet

Del dette arrangement

Oplæg ved Jørgen Mogensen;

“Bondesamfundet eksisterede fra år 2000 f. Kristi fødsel til 1961. Industrisamfundet eksisterede fra 1961 til 1. august 1996 og informationssamfundet lever vi i nu. De tre slags samfund var vidt forskellige, såvel mentalt som i indretningen af samfundet.

I Bondesamfundet var det egentlige Danmark det vi nu kalder udkantsdanmark, og byer var ekstremiteter, hvis indbyggere, vi havde ondt af. Deres børn kom således om sommeren ud på landet for at blive raske og sunde. Men arbejdsmoral, arbejdstid, ja hele tænkningen var forskellig fra industrisamfundet og meget forskellig fra nutiden.

I 1967- det årstal Lokalarkivet har en udstilling om – befandt vi os i industrisamfundet, men mentalt i bondesamfundet. Det gav nogle gevaldige konflikter såvel i den enkeltes sind som i lokalsamfundet.

Du kan glæde dig til et spændende fyraftensmøde, hvor arkivlederen, Jørgen Mogensen, vil fortælle og styre samtalen om de tre samfund. Han vil også svare på hvorfor det lige var 1. august 1996, vi trådte ind i informationssamfundet.”

Tid:
12. oktober 2017 kl. 16:00 - 17:00
Sted:
Lokalarkivet
Sømosevej 44
4293 Dianalund
Find vej: