Del dette arrangement
Poul Erik Nielsen kredser i sine værker omkring det urbane, hvor han i et delvist abstrakt formsprog refererer til byen som begreb, men samtidig indfletter figurative elementer og ofte også fotos af arkitektur, der fastholder den historiske dimension. Et kendetegn ved værkerne er brugen af bogstaver og tekst, der på forskellig vis knytter sig til kultur og kommunikation, både som historisk fænomen og som noget nutidigt i det globaliserede verdensbillede. De fleste billeder er uden personer, men ofte er de befolket af figurer, der tydeligvis er på vej – søgende eller med et fastlagt mål. Poul Erik Nielsen har bl.a. gennem ophold i Rom, Berlin og New York hentet inspiration og stof til sine værker. En del af værkerne på udstillingen er udført som collage, hvor der i bogstavelig forstand indgår materiale fra Rom, idet de indeholder frottage (gnidetryk), som er aftryk af dekorationer og tekster på f.eks. kloakdæksler og inskriptioner. Poul Erik Nielsen blev årets grafiker i Vestsjællands Amt i 1991 og fik i 2012 første prisen for sin temaudstilling på Æglageret i Holbæk.
Jette og Flemming Strange-Hansen kunstneriske karriere startede i 1999 hvor Jette uden at have malet tidligere tog på kursus på Sardinien med Gerda Swane fra Malergården i Odsherred. Kontakten til nogle af de andre kursister udvikledesig til fælles malerrejser. På udstillingen vil en række af billederne være akvareller fra rejser i 2016 til Symi og Ceret (Fransk by ved foden af Pyrenæerne). Det er i det væsentlige naturalistiske akvareller, dog med fokus på farver, stemning og lys og ikke på motivets korrekthed. Flemming vil også udstille enkelte akrylbilleder, flest med motiver fra rejse til Færøerne 2005. Siden 1999 er det blevet til kurser på Korsika, Cuba, Toscana, Provence mm. De har sammen har udstillet på EUC, Nordvestsjælland, Ugeavisen i Høng, Hvidebæk kulturhus og Villa Fjordhøj, Skælskør.
Karsten Schleiss blev uddannet agronom i 1973 og har i de forløbne 40 år arbejdet som konsulent og rådgiver inden for landbrugs- og egnsudvikling med en holistisk tilgang til udviklingen af civilsamfunds-relaterede aspekter i Asien, Afrika og Vestindien. Under en udstationering på Antigua (1989-91) traf Karsten Schleiss kunstneren Nick Malley som i 1990 og mange år frem havde sit eget galleri i Sct Johns hvor han arrangerede talrige udstillinger hvor lokale kunstnere blev vel repræsenteret. Karsten Schleiss nåede således at deltage i nogle af disse udstillinger, og fik her solgt nogle af sine første værker. De hænger nu hos private i USA, Skotland og Danmark. Mødet med Nick Malley blev den væsentligste årsag til en spirende nysgerrighed for at udforske maleriets formidable univers. Fascinationen lå i, at det kun var fantasien, der kunne sætte grænser. Efter en længere pause med maleriet startede Karsten Schleiss i 2010 som elev hos Laurentius van Damm på Svanholm Gods. I maj 2012 afholdt Karsten Schleiss sin første udstilling i Danmark hos Working Art Galleri i Roskilde. Karsten Schleiss arbejder primært med acryl på lærred og alle billederne figurative såvel som non-figurative, er inspireret af hændelser gennem et langt og indholdsrigt liv.
Tid: |
30. juli 2017 kl. 14:00 - 17:00 |
Sted: |
Kunstnergården
Kunstnergårdsvej 1
4293 Dianalund |
Find vej: |