Indlæser Begivenheder

Indvielse af haveanlæg ved Tersløsegaard

Del dette arrangement

Tersløsegaards havevenner har gentaget hvad Ludvig Holberg for snart 300 år siden selv gjorde på sit sjællandske gods. Havevennerne har fået bragt orden i et urede. ”… Alting blomstrer nu rent misundelsesværdigt…”, skrev Holberg selv og tilføjede: ”.. når jeg sammenligner mit gods’ tidligere tilstand med dets nuværende, føler jeg dyb glæde.”

Kom og oplev den fornyede have

Samme glæde inviterer Tersløsegaard nu gæster fra nær og fjern til at opleve, når den fornyede herregårdshave officielt bliver indviet ved et stort åbent arrangementsøndag eftermiddag den 9. juli. Havevennerne og de to fastansatte havefolk vil vise frem, og kvinden bag anlæggets udformning, landskabsarkitekt Kirsten Lund-Andersen, vil fortælle om processen. Desuden kommer sangere fra det berømte Graabrødre Kammerkor og underholder.
Arbejdet med beplantning af den udvidede have omkring Ludvig Holberg Museet har stået på i mere end et år. Der er investeret flere hundrede tusinde kroner i anlægget, takket være tilskud fra Georg Bestle og Hustrus Mindefond, LAG Nordvestsjælland og Dansk Bygningsarv. Den ny have omfatter 3000 kvm. mellem Tersløsegaards nordlige facade og Kammergavevej.

Haveanlæg er designet på grundlag af gamle tegninger

Kirsten Lund-Andersen har designet den nye have på grundlag af gamle tegninger af Tersløsegaard. Disse viser herregården som centrum for symmetrisk omgivende haveanlæg inddelt i kvadranter adskilt af avnbøghække. Arkitekten har tidligere stået for udformningen af bl.a. landskabshaven ved Næsseslottet, barokhaven ved Lerchenborg og museumshaven i Kalundborg. Hun er belønnet med adskillige priser og diplomer for sit arbejde.

Teltet i haven åbner kl. 12.30 med tilbud om frisksmurte sandwich fra Sejers Konditori, øl fra Dagmarbryggeriet og andre kolde og varme drikkevarer

Tid:
9. juli 2017 kl. 12:30 - 17:00
Sted:
Tersløsegaard
Holbergsvej 101
4293 Dianalund
Find vej:
Arrangementspris:
Kr. 100,-