Indlæser Begivenheder

Kom og fortæl din historie om Åmosen

Del dette arrangement

RUC – Roskilde Universitetscenter – har sammen med ”Lokalhistorisk Forening for tidligere Dianalund kommune” iværksat et ambitiøst projekt om at borgere skal fortælle historier om Åmosen, og disse historier skal plottes ind på et digitalt kort.

Projektet blev igangsat under Corona-epidemien, og der kom nogle historier ind, men slet ikke nok. Nu kan projektet endelig relanceres. Det sker i Borgerhuset i Dianalund onsdag den 25. maj kl. 18:30, hvor repræsentanter for RUC vil være til stede, og hvor det er meningen, at alle borgere kan komme og fortælle deres historier. Folkene fra RUC vil fortælle og hjælpe med at indtaste historierne på digitalt kort Kortet kan findes på denne adresse: www.borgerkort.dk.

Man vil sidde ved små borde og fortælle, og Lokalhistorisk Forening er vært ved en kop kaffe.

Åmosen er som bekendt stor og strækker sig helt fra Ringsted til Storebælt. Den del af Åmosen der kendt som Store Åmose ligger i Niløse, og Stenmagle sogne.

Alle historier kan bruges

Der kan kan fortælles mange historier. De kan handle både om tørvegravning, forbrydere, jagt, fugle, oddere, landsbytosser, nisser, sagn, planter, krybskytter, sommerhuse, oversvømmelser, brande og uendelig meget mere.

Det hele skal gerne fortælles inden det glemmes.

Tid:
25. maj 2022 kl. 18:30 - 20:30
Sted:
Dianalund Borgerhus
Sømosevej 44
4293 Dianalund
Find vej: