Indlæser Begivenheder

Kunstnergården holder udstilling i Kulturhuset 15. juli – 6. august

Del dette arrangement

Jørn Hansen er professionel kunstner og arbejder med skulpturer og relieffer i alle størrelser og formater. Han har lavet udsmykninger til både beboelsesområder, marinaer, kirkegårde, byrum, firmaer, det offentlige og til private. Træ er det oftest benyttede materiale, men også glas, drivtømmer og rustent metal og andre materialer i kombinationer er elementer der benyttes. Vinduesglas som skæres, knækkes, stakkes, limes, og på forskellig vis bearbejdes, for at opnå lysvirkninger, facetter, spejlinger og mønstre. Lyset er en vigtig bestanddel i arbejdet. Hvad enten det drejer sig om lysets refleksioner og samspil med glasset og skulpturernes overflader, eller når det foregår på et mere symbolsk plan. Det handler om det organiske i tingene, deres egen indbyggede musik. Det indre liv, som findes i alt, fra stenene i vandkanten, slebne gennem årtusinder, drivtømmeret som har fået karakter af vand, sand og vejr, til det rustne og bearbejdede metal, til træets årer og naturskabte former. Den skulpturelle form og materialernes overflader og muligheder, -mødet mellem det bløde og hårde og kontrasterne heri, er ligeværdige virkemidler idet æstetiske udtryk.

Hanne Fink er autodidakt billedkunstner og bevæger sig langt omkring i emnerne. Malerierne er serier af naturalisme, abstrakt og en eksplosion af farver hvor beskueren er med til at skabe sin egen historien på lærredet. Hun har sin helt egen teknik og fortolkning af naturen, hvor der arbejdes med pastelagtige farver. Nogle af billederne har en flig af surrealisme. Hanna tegner og forstår at fange en stemning og har en nysgerrighed i valg af motiver.

Daniel Brophy er storbykunstner. Ingen tvivl om det. Men hvis man bevæger sig bare en smule tættere på de rå gadebilleder, højhusene, skorstene og broerne af oplyst beton, udfolder sig en anden verden. En verden af detaljer, hvor kunstneren ikke blot betragter og beskriver, men også forholder sig til det han oplever, og med sine helt egne teknikker folder en anden og måske mere ukendt verden ud for beskueren. Brophy, der oprindeligt er fra New Jersey, ønsker ikke at please sit publikum, hans værker skal fortælle historier. Og han har masser af historier at fortælle. Man bliver inviteret på en rejse ind i Brophys ekstremt på én gang simple og detaljerige univers med kendte personer, fabeldyr og ikke mindst oplevelser og

tolkninger af hændelser og forløb fra kunstnerens eget liv. Det er historier fra en tid og et miljø præget af menneskets påvirkning på naturen. Historier fra hans eget liv som han husker og oplevede dem. Daniel Brophy er uddannet i billedkunst og kunsthistorie på Kean University i New Jersey.

Udstillingen i Kulturhuset er åben i weekender fra kl. 14:00 – 17:00

Fernisering fredag den 15. juli kl. 14:00

• Gratis entré til udstillingen i Kulturhuset

• Saltofte Larsen Samlingen åben i samme tidsrum mod entré 50 kr.

Tid:
15. juli kl. 14:00 - 17:00
Sted:
Kunstnergården
Kunstnergårdsvej 1
4293 Dianalund
Find vej: