Indlæser Begivenheder

Ove Pedersens første tid i Kommunalbestyrelsen og i Skolenævnet

Del dette arrangement

Som led i Lokalarkivets event ”Ih hvor forandret” holder Ove Pedersen fyraftensmøde den 7. marts kl. 16-17 i Lokale 3 i Borgerhuset.

Ove Pedersen er nu folkepensionist, men var i sin tid værkstedsleder på Filadelfia og sad i kommunalbestyrelsen 1976-1990 for Socialdemokratiet og blev hurtigt leder af den socialdemokratiske gruppe, ligesom han også var formand for Kulturudvalget og ved valget i 1981 stillede op som borgmesterkandidat.

Ove Pedersen startede dog sin politiske karriere som medlem af skolenævnet ved Holbergskolen, som  han også vil komme ind på.

Da Ove Pedersen kom i kommunalbestyrelsen, gik det godt i Dianalund, selvom der i samfundet var krise. Boligbyggeriet fortsatte på fuldt tryk, Amtsplejehjemmet byggedes, Vestsjællands Mødecenter blev indviet, en ny blok blev bygget til Holbergskolen (blok F), Dianalund fik sin første uddannede bibliotekar, Rådhuset blev udvidet, busruter blev etableret. Samtidig ophørte kommunen med at opkræve grundskyld, den var som den eneste kommune i landet gældfri, skatteprocenten var i 1976 på 11,5 % (mod 11,6 året før). Kommunen var den billigste kommune i landet, og alt gik strygende. I 1977 var skatteprocenten endog kun 11,1 %.

Ove Pedersen var med til at bygge Degneparken, Vestsjællands Mødecenter, Ventemøllegården, blok F og G på Holbergskolen, Holberghallen og Ruds Vedbyhallen samt Solparken og Ruds Vedby Børnehave, byudvikle Agervænget og området ved Reerslevvej. Han var med ved særforsorgens udlægning i 1980, der betød en eksplosion i kommunernes sociale budgetter, hvor f.eks. Dianalunds socialbudget fordobledes fra 1977 til 1980. Arbejdsløsheden var en anden svøbe, der ramte kommunerne. I 1983 var 100 unge arbejdsløse i Dianalund kommune.

Navnlig det sociale område og omsorgen for de, der har mindst, havde Ove Pedersens interesse, og her var hans engagement tydeligst.

Skrevet af Jørgen Mogensen, arkivleder

Tid:
7. marts 2019 kl. 16:00 - 17:00
Sted:
Dianalund Borgerhus
Sømosevej 44
4293 Dianalund
Find vej: