DIANALUND

Nyheder

Der var godt fyldt op i den gamle byrådssal i Dianalunds Borgerhus, da knap 70 mennesker var mødt op til foredrag med den entusiastiske naturformidler Morten D.D. kendt fra stribevis at Tv-programmer.

Biodiversitetskrise – går verden under

Morten D.D. satte biodiversitetskrisen i perspektiv med stor indlevelse og masser af humor. Hans budskaber var klare. Går verden under, når vi mister mange arter? Næppe. Så var det nok allerede sket, for vi har allerede mistet en meget stor andel arter. Men naturoplevelser giver os minder for livet, så vi bliver fattigere på oplevelser, hvis vi ikke ændrer kurs. Efter at have taget fra naturen i mange år, er det på tide, at vi lærer at give lidt tilbage.

Morten D.D. fortæller de knap 70 tilhører om biodiversitetskrisen

Nytter det noget

Nytter det noget, at vi forsøger at indtænke biodiversitet i egne haver? Ifølge Morten D.D.er det korte svar: JA. Den enkelte kan måske ikke rykke det store på biodiversitetskrisen, men mange bække små gør en stor å, og kan medvirke til at bremse den negative udvikling. Hvis vi hver især tænker over at skabe meget variation i bevoksningen i vores haver, så kommer der også en større variation af liv. Det er her plæneklipperen kommer ind i billedet.

Kør græsplæneklipperen med slingerende gang

Man behøver nemlig ikke at lade plæneklipperen stå helt, for at gøre noget godt for naturen, men har du meget græs, er det bedst for naturen, hvis du nøjes med at slå en tredjedel ca. hver anden uge. Biologens hensigt var ikke at opfordre til druk, men hvis man kører med græsslåmaskinen, som havde man drukket en flaske Gammel Dansk, så man laver nye slingrende spor i plænen hver gang, så ville man få forskellige længder på græsset. Alene det enkle tiltag skaber bedre betingelser for flere arter.

Man kan ikke rigtig gøre noget forkert

Tilhørerne fik mange andre gode råd om valg af planter med på vejen, og Mortens måske mest opløftende budskab var, at man faktisk ikke rigtig kan gøre noget forkert i egne haver, hvis man gerne vil eksperimentere med at gøre noget godt for biodiversiteten.

Foredraget var arrangeret af Naturgruppen, der er en af grupperne i Dianalund Udviklingsråd (DUR).

Tekst og billede: Britta Hegelund Hardt, naturgruppen

Er du medlem af DUR?

del dette

Morten D.D. foredrag med klare budskaber, stor indlevelse og masser af humor

Selvforsyning og Succes: Sorø Erhverv Indbyder til Grøn Omstillingstema.

Sorø Kommune iværksætter tidlig bekæmpelsesindsats mod kæmpebjørneklo

E-dur relancere sig selv

DIF holdt sæsonafslutning med gymnastikopvisning i Holberghallen

DUR holdt Generalforsamling 12. marts 2024

Initiativ og Aktiviteter Blomstrer i Sorø Kommune: Lokale Frivillige Modtager Støtte fra Kultur og Fritidsudvalget

Spar Nord Holbæk besøgte Holbergskolen i Dianalund og Stenlille skole

DYREVÆRNETS MOBILE DYREKLINIK BESØGER DIANALUND