Donation på Den Internationale Epilepsidag

Udgivet den 11. februar 2020

Del denne nyhed

Mandag den 10. februar er International Epilepsidag. I den anledning kom Epilepsiforeningens Kreds Midtvestsjælland til Filadelfia med en donation på 10.000 kr. Epilepsihospitalets Afsnit for Epilepsi med Handicap, som modtog donationen af formanden for kredsen, Berit Andersen og næstformand Conni Pedersen. 

– Handicappede kan nemt blive lidt usynlige, og ofte er de indlagt i lang tid. Derfor foreslog jeg, at det skulle være Afsnit for Epilepsi med Handicap, som skulle modtage en donation i år. Vi giver 10.000 kr, så kan afsnittet selv bestemme, hvordan de skal bruges til gavn for patienter og pårørende, forklarer Berit Andersen. 

Fra venstre er det ledende sygeplejerske Signe Madsen, kredsformand Berit Andersen og næstformand Conni Pedersen.

Berit Andersen og Conni Pedersen var inviteret til en festlig seance med fastelavnsboller og kaffe sammen med de handicappede patienter og medarbejderne i anledning af Den internationale Epilepsidag. 

– Jeg er meget stolt over, at Epilepsiforeningens Kreds Midtsjælland har tænkt på netop Afsnit for Epilepsi med Handicap. Afdelingen tilbyder udredning og behandling til patienter med kombineret udviklingshæmning og epilepsi i svær grad, så er vi rigtig glade for og stolte af, at Epilepsiforeningen har ønsket at give os denne store pengegave. Vi er gået i tænkeboks, men sikkert er, at vi vil bruge pengene på et godt formål, som kan være til glæde og gavn, når patienterne er indlagt hos os, siger ledende sygeplejerske Signe Madsen. 

International Epilepsidag, International Epilepsy Day, har siden 2015 ligget på den anden mandag i februar. International Epilepsidag markeres ved forskellige initiativer både internationalt og nationalt. 

55.000 mennesker har epilepsi i Danmark. En tredjedel har svært behandlelig epilepsi – det er nogle af dem som Epilepsihospitalet Filadelfia behandler som landets eneste landsdækkende specialhospital for epilepsi.