Fjernvarme til Dianalund

Del denne side

Skal der fjernvarme til Dianalund? – Ja, der skal!

I samarbejde med Sorø kommune og Sorø Fjernvarme er der lavet en aftale med Dianalund Udviklings Råd (DUR) om, hvordan det kan afklares om borgerne i Dianalund, er interesseret i Fjernvarme.

Der er etableret en Fjernvarmegruppe under DUR, som vil varetage opgaven med at samle borgernes tilkendegivelser om de ønsker fjernvarme, herefter vil Sorø Fjernvarme arbejde videre med opgaven.

Derfor har vi behov for at vide hvor mange ejendomme der er interesseret i fjernvarme.

En forudsætning for at komme videre i processen med etablering af fjernvarme er:

  • at prisen for fjernvarme ikke er højere end prisen for en individuel varmepumpe
  • at der er tilstrækkeligt med interesse for tilslutning.

Hvorfor vælge fjernvarme? 

Fjernvarme bliver mere og mere populært, næsten to ud af tre husstande har i dag fjernvarme, og det er der god grund til. Opvarmningsformen er nemlig både god for miljøet og økonomien samtidig med, at den giver en nem og sikker varme i stuerne.

  • Et fjernvarmeanlæg har en betydelig længere levetid end andre alternativer.
  • Fjernvarmen er et fælles varmesystem, det betyder bl.a., at forbrugerne deler udgifter til vedligehold, udvikling og drift. De kollektive værker kan desuden udnytte energikilderne langt mere effektivt end mindre, private anlæg.
  • Endelig er det ifølge Varmeforsyningsloven ikke tilladt at tjene penge på fjernvarmen. Økonomien i forsyningsselskaberne skal blot balancere.
  • Miljøvenligt, det handler om at producere mest muligt varme og samtidig udlede mindst muligt CO2.

Kilde: Sorø Fjernvarmes hjemmeside.

For at få gang i processen er det nødvendigt med en uforpligtende forhåndstilkendegivelse fra ca. 65% af potentielle brugere af fjernvarme i Dianalund.

Det skal understreges, at det udelukkende er en forhåndstilkendegivelse. 

Du binder dig på ingen måde til at få fjernvarme, selvom du indsender eller afleverer din forhåndstilkendegivelse. Det er blot en nødvendighed for, at vi kan sætte yderligere skub i processen.

Derfor spørger vi overordnet og generelt til din/jeres umiddelbare interesse. 

Du kan tilkendegive din interesse

  • eller ved at skrive en seddel med navn, adresse, telefonnummer og mailadresse, og hvorpå du skriver at du er interesseret i fjernvarme, og aflevere den i en af postkasserne hos Ukrudten, HR. TØJ, Skoringen, Salon Wanda, Henrik Slagter eller Bog & Idé / Legekæden i Dianalund Centret.
  • eller benytte dig af nedenstående formular