Padeltennis

Del denne side

En gruppe af borgere i Dianalund arbejder på at få Padeltennis til byen. Der er allerede givet store donationer til indsamlingen, der er startet for at få penge til at bygge banerne og man håber på at kunne gå i gang i starten af 2023 med at etablere to baner.

Men hvad er Padel (tennis)

Sporten er let at komme i gang med og appellerer derfor til en bred gruppe af udøvere børn, unge, ældre og uøvede og handicappede.

Banen er omgivet af både glas og trådhegn. Begge dele bruges aktivt i spillet.

Padel er en helårsaktivitet  og spilles både inden- og udendørs. De fleste udendørsbaner er åbne alle dage, året rundt og har monteret lys, så der kan spilles, efter mørkets frembrud.

Padel har fantastiske fordele, der gør spillet helt unikt:

  • Nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketcher sport.
  • Det forbedrer din reaktionstid og reflekter.
  • Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket gør det lettere for børn og begyndere at komme i gang.

Padel er ikke så fysisk krævende , som f.eks. badminton, squash, tennis og fodbold m.fl., hvilket i sidste ende medfører færre sportsskader.

Padel er mere skånsomt overfor knæ og hofter end sport der spilles på et hårdt underlag.

Padel spilles på kunstgræs.

Det er samtidig en social sport, da det altid spilles af 4 spillere.

Padel har 2-3 gange mere effektiv spilletid, end mange andre ketchersportsgrene på grund af rebounds fra væggen og det faktum at bolden, stort set, altid bliver på banen.

Padel spilles med et bat, typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk.

Padel banen

Banen er 10×20 meter med et net, der deler banen på midten. Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge og resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene, er dækket af metalgitter.

skal du kontakte Helen Jensen på: padel@dianalund.dk